MENÜ











    

    


    

Megyei képek



Link mozilla.org

Az oldal megtekintéséhez a Mozilla Firefox ajánlott!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hírszolgáltatás

Kampány 2010

szdszveszpremmegye: molnar margit szoro Page 1szdszveszpremmegye: szoke <a href=szdszveszpremmegye: szoke laszlo szoro Page 2

Rendezvény

Szabadelvű Klub, Veszprém Tisztelt Hölgyem/Uram! Tisztelettel meghívjuk Önt (és kedves családját, barátait, ismerőseit) a 2010. március 25-én (csütörtökön) 17 órakor, a Városi Művelődési Központ fsz. 8. termében „Sajtószabadság Magyarország 2010” címmel tartandó kerekasztal beszélgetésre. Vendégeink lesznek: Dr. Eötvös Pál a MUOSZ elnöke, Tímár János az ORTT tagja, valamint a helyi médiumok képviselői. Az est házigazdája: Molnár Margit Az SZDSZ Veszprém megyei elnöke Részvételére számítunk! Üdvözlettel: a klub szervezői

Könyvajánló



2009. június 5-én mutatta be Pauló Béla Tam-Adél című könyvét az Ünnepi könyvhét keretében a Kossuth Lajos utcai színpadon.

Mindenkit szeretettel várunk!
Részletek



2009. január 20-án a szerző jelenlétében mutatták be Demszky Gábor Keleti Éden című könyvét az Alexandra Könyváruházban (Balaton Pláza).
Részletek

Megyei videók

Hozzászólások

Országos hírek

Nincs megjeleníthető elem

Tapolcai hírek

Nincs megjeleníthető elem

Szent-Iványi vezeti az SZDSZ EP-listáját

2009.01.23. 19:11 | szdszveszpremmegye | Szólj hozzá!

Címkék: eu szent iványi ep választás

Szent-Iványi István vezeti az SZDSZ EP-listáját a párt ügyvivő testületének döntése értelmében - jelentette be a testület pénteki ülését követő sajtótájékoztatóján Fodor Gábor.

a cikk olvasása >>


Szent-Iványi István

,,Egyik alapítója vagyok az SZDSZ-nek. Ha már így adódott, gondoltam, kézenfekvő, hogy itt is folytassam politikai pályafutásomat" - indokolta frappánsan Szent-Iványi István a pártválasztását. Ő nemcsak az SZDSZ-nek, hanem az Európai Liberális és Reformpártnak is tagja, ráadásul a Liberális Internacionálénak ő az egyik alelnöke. A bécsi tanulmányokkal is büszkélkedhető szociálantropológus komoly ellenzéki tevékenységet végzett a Kádár-rendszerben (Dialógus Független Békecsoport), 1988-ben alapító tagja volt a Menedék Bizottságnak, illetve tagja volt a Szabad Kezdeményezések Hálózata Tanácsának.

Szent-Iványi a 2004-es választásokon került az Európai Parlamentbe, ahol több kérdésben is meglehetősen markáns elképzelésekkel képviseli hazánk érdekeit. Így határozottan kiáll az Unió keleti bővítése, kapcsolatainak erősítése mellett, például Törökország felvételét is támogatja. Külön érdekesség, hogy az oroszországi kapcsolatok erősítésével az ottani finnugor népek érdekeire is felhívja a figyelmet.

Az Európai Unióban Magyarország érdekei mellett a magyar liberálisok érdekeire is különös hangsúlyt helyez Szent-Iványi. Fontos szerepet játszik a brüsszeli magyar liberális klub működtetésében. A liberális elvek mentén harcol a kisebbségi jogokért, mostanában különösen a vajdasági magyarok jogaiért. A szabad demokrata politikus részt vesz abban a kampányban, mely az EU jogalkotói tevékenységének nyilvánosságáért zajlik.

,,Az utóbbi év nyugtalanító vajdasági eseményei mindenképpen azt indokolják, hogy az Európai Unió minden rendelkezésére álló eszközzel támogassa Szerbiát az etnikai konfliktusok kezelésében. Szeretnénk végre látni azt, hogy a vajdasági eseményeket kivizsgáló, illetve a nemzetiségek kapcsolataival foglalkozó bizottságok a szerb kormányzat ígéretéhez híven valóban megkezdik működésüket." (Szent-Iványi az Unió 2006. évi költségvetésének külügyi kiadásairól szóló módosító javaslat kapcsán)

,,Európa sohasem kerülhet közelebb polgáraihoz, ha törvényhozása titokban zajlik. Az Európai Parlament plenáris ülései nyilvánosak, mint ahogy a magyar Országgyűlés vitáit is követhetik az érdeklődők. Semmi sem indokolja, hogy a Tanács jogalkotói tevékenységére eltérő szabályok vonatkozzanak" (az európai jogalkotói tevékenység nyilvánosságáért folytatott kampányról, 2005. 07.)

,,az Európai Unió egyre erősebben halad a politikai- és védelmi érdekközösség irányába, ebben pedig helye és szerepe, jelentős szerepe van a NATO-tag Törökországnak" (Liberális Fiatalok Egyesületének vitaestje, 2005. 06.)

,,Első lépésként egy sürgősségi határozatot kívánunk a plénum elé terjeszteni, amelyben a Mari Autonóm Köztársaságban több éve folyamatosan zajló súlyos jogsértésekre kívánjuk felhívni a figyelmet. Tervezzük azt is, hogy idén novemberben delegációt küldünk a Finnugor Népek Világkongresszusa Konzultatív Bizottságának következő ülésére a Komi Köztársaság fővárosába, hogy megvitassuk a nemzetközi együttműködésben rejlő további lehetőségeket" (Az EP képviselőknek a finnugor kisebbségek védelmére szóló akciótervéről, 2005. 05.)

Tanulmányok
1984 ELTE néprajz-szociológia szak
1990 egyetemi doktori címet szerzett

Politikai tevékenység
1990-2004 országgyűlési képviselő
1994-1997 a Külügyminisztérium politikai államtitkára
1998-2002 a külügyi bizottság elnöke
2003-2004 megfigyelő az Európai Parlamentben
2004- EP képviselő

SZDSZ-en belül viselt funkció
1997-1998 az SZDSZ frakcióvezetője
1990-2004 / 2007-2008 az SZDSZ ügyvivője
2000-2002 az SZDSZ frakcióvezetője
2003-2008 az Országos Tanács tagja
2008- az Országos Tanács elnöke

forrás: www.szent-ivanyi.hu


A bejegyzés trackback címe:

https://szdszveszpremmegye.blog.hu/api/trackback/id/tr62898280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása