MENÜ











    

    


    

Megyei képek



Link mozilla.org

Az oldal megtekintéséhez a Mozilla Firefox ajánlott!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hírszolgáltatás

Kampány 2010

szdszveszpremmegye: molnar margit szoro Page 1szdszveszpremmegye: szoke <a href=szdszveszpremmegye: szoke laszlo szoro Page 2

Rendezvény

Szabadelvű Klub, Veszprém Tisztelt Hölgyem/Uram! Tisztelettel meghívjuk Önt (és kedves családját, barátait, ismerőseit) a 2010. március 25-én (csütörtökön) 17 órakor, a Városi Művelődési Központ fsz. 8. termében „Sajtószabadság Magyarország 2010” címmel tartandó kerekasztal beszélgetésre. Vendégeink lesznek: Dr. Eötvös Pál a MUOSZ elnöke, Tímár János az ORTT tagja, valamint a helyi médiumok képviselői. Az est házigazdája: Molnár Margit Az SZDSZ Veszprém megyei elnöke Részvételére számítunk! Üdvözlettel: a klub szervezői

Könyvajánló



2009. június 5-én mutatta be Pauló Béla Tam-Adél című könyvét az Ünnepi könyvhét keretében a Kossuth Lajos utcai színpadon.

Mindenkit szeretettel várunk!
Részletek



2009. január 20-án a szerző jelenlétében mutatták be Demszky Gábor Keleti Éden című könyvét az Alexandra Könyváruházban (Balaton Pláza).
Részletek

Megyei videók

Hozzászólások

Országos hírek

Nincs megjeleníthető elem

Tapolcai hírek

Nincs megjeleníthető elem

Az EP-kampány indítása Veszprémben

2009.04.18. 13:59 | szdszveszpremmegye | 1 komment

Címkék: veszprém ep választás veszprém megye szalay andrás

Legyen látható Magyarország az Európai Unióban! Ez úton is tájékoztatlak benneteket, hogy a mai nappal megindítom saját kampányomat a 2009 június 7-én esedékes európai parlamenti választásokra. Teszem ezt két okból is - írja Szalay András.
 

Az SZDSZ országos listáján a megtisztelő első tíz hely egyikére kerültem az OÜT határozata alapján. Tudom, ez szimbolikus dolog - tekintve az SZDSZ reális esélyeit, de mégis számomra egyfajta elismerést jelent az európai-ügyek terén az elmúlt években kifejtett tevékenységemért, különös tekintettel az utóbbi másfél évre, amikor az EU Régiók Bizottságában dolgozhatok régiónk, városunk képviseletében.

Az ELDR (európai liberálisok pártszövetsége) épp e napon indítja útjára választási kampányát, amelynek kiáltvány szerűen megfogalmazott 15 pontja elérhető a www.eldr.eu/campaignlaunch honlapon. A szabadságról, az egységes piacról, a növekedésről, a foglalkoztatásról, a környezetvédelemről, a bővítésről és a biztonságpolitikáról megfogalmazott pontok közös eleme a magyar liberálisokkal, hogy REFORMPÁRTIAK VAGYUNK EURÓPÁBAN IS!

Miről szól a döntése a magyar választóknak, amikor élnek az ajánlószelvények kitöltésének és a majdani szavazásnak a demokratikus lehetőségével? Kiket küldjünk az Európai Parlamentbe bennünket képviselni Brüsszelben és Strasbourgban? Mi tehát a magyarok érdeke?

Erre a kérdéscsokorra azzal kezdem a választ, hogy gondolkozzunk el azon, hogy ehhez a felelősségteljes döntésünkhöz nem a nulláról indulunk. Abban az értelemben nem, hogy jelenleg is van 24 magyar képviselőnk az EU népképviseleti szervezetében. Mit végeztek ők? Ismerjük őket, vagy akár néhányukat is név szerint? Mi a teljesítményük? Tevékenységükön keresztül látható volt-e Magyarország a 27-ek között?

Tisztelet a kivételnek, de a teljesítmény elég szerény. Alapvető érdekük a választóknak, hogy tudják ezt mérlegelni, de reális és szakszerű tájékoztatás alapján. Jelenleg ömlik és árad a butaság, a szándékos félrevezetés egyes politikai szélsőségek önös érdekeiből. Mivel képviselőinken keresztül mi mindannyian vagyunk Európa - mintegy 500 millió ember önkéntes alapon létrehozott államszövetsége -, ezért alapvető érdekünk, hogy konstruktív erőket küldjünk a közös parlamentünkbe. Olyan politikai erőket, pártokat, személyeket, akik a közös európai értékek mentén építeni akarják Európát, modernizálni és hatékonyabbá tenni a döntéshozatali mechanizmusokat, versenyképesebbé és biztonságosabbá akarják tenni közös Európánkat. Nem pedig olyanokat, akik destruktív módon tekintenek közös demokratikus, humanista, szekuláris és liberális hagyományainkra és ha virtuálisa értelemben is, de rombolni akarják Európát.

Minden országban, így hazánkban is ilyen erők és gondolatok elsősorban a szélsőjobb oldalon fogalmazódnak meg. Közös érdekünket fel kell ismernünk ennek megakadályozására.

Az Európai Parlament mint politikai testület frakciók szerint tagozódva működik. Egészen biztos, hogy a két nagy képviselőcsoportban lesznek magyar képviselők, hisz a Fidesz listáról nyilvánvalóan az EPP (Európai Néppárt) frakcióba, az MSZP listáról pedig PES (Európai Szocialista Párt) csoportba fognak beülni a megválasztott magyar EP-képviselők. Egyedül az SZDSZ az a magyar párt, aki a harmadik legnagyobb frakcióba, a liberálisok és demokraták ALDE csoportjába küldi képviselőit. Azért, hogy itt is legyen magyar hang, nem csak az SZDSZ, hanem minden magyar polgár érdeke is. Hisz Magyarországot láttatni, a magyar érdekeket képviselni elsősorban a politikai csoportokon keresztül lehet, ezt én a Régiók Bizottságában szerzett tapasztalataimból is tudom.

Az Európai Parlamentben a liberálisok bár csak a harmadik erőt képviselik, de igen nagy tekintéllyel és elismertséggel bírnak a nagy létszámú frakciók körében is. A liberálisok véleményére mindkét oldal oda szokott figyelni. Ráadásul az újjáalakuló Európai Parlamentben reális esélye van annak, hogy a liberális Graham Wattson legyen az elnök, ami tovább növeli a liberálisok súlyát. Épp itt ne legyen magyar képviselet? Gondoljuk át ezt, hogy igenis legyen! De tegyünk is érte!

Dr. Szalay András
EP-képviselőjelölt

A bejegyzés trackback címe:

https://szdszveszpremmegye.blog.hu/api/trackback/id/tr451072627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása