MENÜ











    

    


    

Megyei képek



Link mozilla.org

Az oldal megtekintéséhez a Mozilla Firefox ajánlott!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hírszolgáltatás

Kampány 2010

szdszveszpremmegye: molnar margit szoro Page 1szdszveszpremmegye: szoke <a href=szdszveszpremmegye: szoke laszlo szoro Page 2

Rendezvény

Szabadelvű Klub, Veszprém Tisztelt Hölgyem/Uram! Tisztelettel meghívjuk Önt (és kedves családját, barátait, ismerőseit) a 2010. március 25-én (csütörtökön) 17 órakor, a Városi Művelődési Központ fsz. 8. termében „Sajtószabadság Magyarország 2010” címmel tartandó kerekasztal beszélgetésre. Vendégeink lesznek: Dr. Eötvös Pál a MUOSZ elnöke, Tímár János az ORTT tagja, valamint a helyi médiumok képviselői. Az est házigazdája: Molnár Margit Az SZDSZ Veszprém megyei elnöke Részvételére számítunk! Üdvözlettel: a klub szervezői

Könyvajánló



2009. június 5-én mutatta be Pauló Béla Tam-Adél című könyvét az Ünnepi könyvhét keretében a Kossuth Lajos utcai színpadon.

Mindenkit szeretettel várunk!
Részletek



2009. január 20-án a szerző jelenlétében mutatták be Demszky Gábor Keleti Éden című könyvét az Alexandra Könyváruházban (Balaton Pláza).
Részletek

Megyei videók

Hozzászólások

Országos hírek

Nincs megjeleníthető elem

Tapolcai hírek

Nincs megjeleníthető elem

Az SZDSZ számára csak Surányi elfogadható

2009.03.25. 09:47 | szdszveszpremmegye | 4 komment

Címkék: mszp kormány fodor válság

Az SZDSZ számára a tegnap bejelentettek közül Surányi György az elfogadható miniszterelnök-jelölt - közölte az MR1-Kossut Rádió reggeli műsorában a liberális párt elnöke. Fodor Gábor szerint a volt jegybankelnök megfelel annak a két szempontnak, hogy helyreállítsa a bizalmat a kormányzat iránt és politikai nyomástól mentesen tevékenykedjen.

Fodor Gábor abban bízik, hogy meg fognak tudni egyezni, mert az ország érdeke most az, hogy cselekvőképes kormánya legyen, egy előre hozott választás pedig legalább fél év kiesést hozna, miközben most azonnal lépni kellene. Nem kell mindenáron megegyezni, és lehet, hogy a vége mégis előre hozott választás lesz, de amíg esély van, törekedni kell megtalálni azt a közös halmazt, amelyben mindkét párt elképzelései egyesülni tudnak.

A lehetséges programelemekről az SZDSZ elnöke nem beszélt, csak annyit mondott, egyértelmű, hogy olyan program kell, amelynek alapja a Reformszövetség programja, de ahogy az idő múlik, azt is korrigálni kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://szdszveszpremmegye.blog.hu/api/trackback/id/tr451024151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2009.03.25. 14:57:54

Ha „csak Surányi elfogadható”, akkor vitathatatlan, hogy Ő lesz a miniszterelnök.

szdszveszpremmegye · http://szdszveszpremmegye.blog.hu 2009.03.25. 15:16:59

Kedves Vidéki!

Szerintem ez még közel sem biztos, mivel nem csak miniszterelnök, hanem egy megfelelő program többségi támogatottsága is szükséges kormányalakításhoz.
Surányi György nagy szaktekintély, azonban kérdés, hogy a parlamenti mellett meg tudja-e szerezni a társadalmi bizalmat is, az állampolgárok számára fájdalmas intézkedések bevezetése közepette. A legnagyobb tekintélyű közgazdász, a legjobb programmal is rossz esélyekkel indul társadalmi támogatottság nélkül.

Személyes véleményem szerint, az SZDSZ számára bármennyire is kockázatos, bele kell menni az előrehozott választásokba. Kormányozzanak most azok, akiket támogatnak az állampolgárok... hamar ki fog derülni, hogy nem tartható fenn a mostani állami berendezkedés, nincs 14. havi nyugdíj, hogy van gázáremelés...stb.

Üdvözlettel:
Rausch Péter
SZDSZ

Vidéki 2009.03.25. 15:34:03

Írod: „Személyes véleményem szerint, az SZDSZ számára bármennyire is kockázatos, bele kell menni az előrehozott választásokba.”
Nem hiszem, hogy a Te személyes véleményed többséget élvezne az SZDSZ döntési helyzetben lévő vezetői között, ezért valószínűnek tartom, hogy a „szakértői kormány” körüli vergődés tovább fog folytatódni. A „szakértői kormány” a parlamenti politizálás eredményeképpen lehet, hogy csak a „strohman” szerepét lesz képes betölteni.

szdszveszpremmegye · http://szdszveszpremmegye.blog.hu 2009.03.25. 15:41:54

@Vidéki: Kedves Vidéki!

Nagyon remélem, hogy többséget fog élvezni :), ez a történet nem csak az MSZP-nek, de az SZDSZ-nek is árt, az országról nem is beszélve.
A szándékot értem, az eszközök és a körülmények viszont nem adottak egy új baloldali kormányra.

Azt várom a pártomtól most, hogy pontot tegyen ennek a történetnek a végére.

Üdvözlettel:
Rausch Péter
süti beállítások módosítása