MENÜ











    

    


    

Megyei képek



Link mozilla.org

Az oldal megtekintéséhez a Mozilla Firefox ajánlott!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hírszolgáltatás

Kampány 2010

szdszveszpremmegye: molnar margit szoro Page 1szdszveszpremmegye: szoke <a href=szdszveszpremmegye: szoke laszlo szoro Page 2

Rendezvény

Szabadelvű Klub, Veszprém Tisztelt Hölgyem/Uram! Tisztelettel meghívjuk Önt (és kedves családját, barátait, ismerőseit) a 2010. március 25-én (csütörtökön) 17 órakor, a Városi Művelődési Központ fsz. 8. termében „Sajtószabadság Magyarország 2010” címmel tartandó kerekasztal beszélgetésre. Vendégeink lesznek: Dr. Eötvös Pál a MUOSZ elnöke, Tímár János az ORTT tagja, valamint a helyi médiumok képviselői. Az est házigazdája: Molnár Margit Az SZDSZ Veszprém megyei elnöke Részvételére számítunk! Üdvözlettel: a klub szervezői

Könyvajánló



2009. június 5-én mutatta be Pauló Béla Tam-Adél című könyvét az Ünnepi könyvhét keretében a Kossuth Lajos utcai színpadon.

Mindenkit szeretettel várunk!
Részletek



2009. január 20-án a szerző jelenlétében mutatták be Demszky Gábor Keleti Éden című könyvét az Alexandra Könyváruházban (Balaton Pláza).
Részletek

Megyei videók

Hozzászólások

Országos hírek

Nincs megjeleníthető elem

Tapolcai hírek

Nincs megjeleníthető elem

Retkes Attila Veszprémben

2009.10.20. 21:02 | szdszveszpremmegye | Szólj hozzá!

Címkék: veszprém veszprém megye retkes attila

Több megyei médium is beszámolt a látogatásról.

NAPLÓ: Nem számol bukással az SZDSZ

Veszprém - Képesek vagyunk megújulni, a hétköznapi kérdésekre liberális választ adni az embereknek, s csak azzal a forgatókönyvvel számolunk, hogy az SZDSZ bejut jövő tavasszal a parlamentbe.

Mindezt a Napló kérdésére Retkes Attila, az SZDSZ elnöke mondta el péntek délután Veszprémben, a Csermák Antal Zeneiskola előtt tartott sajtótájékoztatón. A párt nyáron megválasztott elnöke kiemelte, Újratervezés címmel elkészült a párt 2010-2014 közötti programja.
- Szimbolikus a program címe, amely utal egyben a párton belüli határozott megújulásra. Az SZDSZ eltévesztette az útirányt, a liberalizmus azonban nem. Szükség van egy liberális értékeket valló pártra a magyar közéletben, ezért arra készülünk, hogy leszállva a magas lóról, az emberekkel párbeszédet folytatva, s a hétköznapi kérdésekre határozott választ adva a következő parlamenti ciklusban kis ellenzéki pártként dolgozzunk - szögezte le Retkes Attila, aki az új program kapcsán megjegyezte, komoly eredmény, hogy hosszú évek után önálló vidékpolitikával, valamint a kis- és középvállalkozásokat segítő tervezettel rendelkezik az SZDSZ.
A 2010-es költségvetéssel kapcsolatban a párt elnöke elmondta, jelenleg még nem tudnak választ adni arra, hogy támogatják e a tervezetet, mivel több helyen is problémákat látnak. Az SZDSZ azonban nem akar a mérleg nyelve lenni a voksolásnál, jelentette ki Retkes Attila, időben meghozzuk majd a döntést.
Skaliczky Andrea, a párt nemrég alakult oktatási és kulturális kabinetjének elnöke a tervezett költségvetés kapcsán a normatívák csökkentését emelte ki.
- Huszonöt százalékkal csökkenteni kívánja a kormány az alap fokú művészetoktatás normatíváját, amit több mint aggályosnak tartunk. Ráadásul a korábban lehívható, mintegy 860 milliós pályázati alapot is a felére csökkentené, aminek következtében a Csermák Antal zeneiskolához hasonló intézmények kerülhetnek kilátástalan helyzetbe - mondta el a kabinet elnöke.

Veszprém TV: Szerényebb, határozott SZDSZ (www.veszpremtv.hu)

Az eddiginél szerényebb, de határozott párt kíván lenni az SZDSZ. A párt hitelességét apránként kell újjáépíteni– mondta ma Veszprémben Retkes Attila elnök. A párt következő évekre vonatkozó programterve elkészült, ebben az újratervezésre törekedtek. Retkes Attila elmondta, már készülnek a várhatóan jobboldali országvezetésre, szerinte ezalatt még inkább szükség lesz a liberális eszmék képviseletére.

Tekintse meg a felvételt itt.

VEHIR: Az SZDSZ jövője (www.vehir.hu)

A 2010 költségvetésről és a liberális párt előtt álló feladatokról beszélt Retkes Attila és Skaliczky Andrea.
A Csermák Antal zeneiskola előtt tartotta sajtótájékoztatóját a 21 éves rendszerváltó párt. Retkes Attilának, a párt elnökének véleménye szerint többéves folyamat vezetett oda, hogy mára ilyen drasztikus mértékben lecsökkent a támogatóinak száma. – Július közepétől meghirdettem az Újratervezés programot, mely a párt megújítását célozta meg. Az egyetlen dolog, amin nem változtatunk a liberalizmus, hiszen egyedül mi képviseljük a magyar közéletben ezt az eszmei irányt. Mind a közpolitika, mind a szakpolitika területén változtatásokat hajtunk végre. Előbbiben nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a társadalmi párbeszédre, figyelnünk kell az emberek mindennapi problémáira. Egy kis, szerény de szókimondó párttá kívánunk válni, hosszú, kemény munkával kívánjuk visszaszerezni a támogatóink bizalmát. Skaliczky Andrea, a párt oktatási és kulturális kabinetjének elnöke a jövő évi költségvetéssel szemben fejezte ki ellenvetéseit. – Alapvetően helyesnek tartjuk az új költségvetés fő irányát és törekvéseit. Azonban vannak pontok, melyek számunkra aggályosak. Kérdéses, hogy szükség van e ilyen mértékű elvonásra az önkormányzatoktól. Szintén problémás, hogy csökkenteni kívánják az alapfokú művészetoktatás normatíváját. Ráadásul csökkentik az eddig megpályázható támogatásokat is, 50%-al.
A párt elnöke újságírói kérdésre elmondta, hogy terveik szerint a 2010 választások után is parlamenti párt maradnak, ellenzéki politizálásra készülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://szdszveszpremmegye.blog.hu/api/trackback/id/tr751464095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása