MENÜ











    

    


    

Megyei képek



Link mozilla.org

Az oldal megtekintéséhez a Mozilla Firefox ajánlott!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hírszolgáltatás

Kampány 2010

szdszveszpremmegye: molnar margit szoro Page 1szdszveszpremmegye: szoke <a href=szdszveszpremmegye: szoke laszlo szoro Page 2

Rendezvény

Szabadelvű Klub, Veszprém Tisztelt Hölgyem/Uram! Tisztelettel meghívjuk Önt (és kedves családját, barátait, ismerőseit) a 2010. március 25-én (csütörtökön) 17 órakor, a Városi Művelődési Központ fsz. 8. termében „Sajtószabadság Magyarország 2010” címmel tartandó kerekasztal beszélgetésre. Vendégeink lesznek: Dr. Eötvös Pál a MUOSZ elnöke, Tímár János az ORTT tagja, valamint a helyi médiumok képviselői. Az est házigazdája: Molnár Margit Az SZDSZ Veszprém megyei elnöke Részvételére számítunk! Üdvözlettel: a klub szervezői

Könyvajánló



2009. június 5-én mutatta be Pauló Béla Tam-Adél című könyvét az Ünnepi könyvhét keretében a Kossuth Lajos utcai színpadon.

Mindenkit szeretettel várunk!
Részletek



2009. január 20-án a szerző jelenlétében mutatták be Demszky Gábor Keleti Éden című könyvét az Alexandra Könyváruházban (Balaton Pláza).
Részletek

Megyei videók

Hozzászólások

Országos hírek

Nincs megjeleníthető elem

Tapolcai hírek

Nincs megjeleníthető elem

Fodor: az erős ország toleráns és befogadó

2008.08.20. 13:04 | szdszveszpremmegye | Szólj hozzá!

Címkék: fodor határon túli magyarok

Az erős ország toleráns és befogadó - mondta augusztus 20-a kapcsán Fodor Gábor. Az SZDSZ elnöke emlékeztetett: Szent István is erre hívta fel fia, Imre herceg figyelmét neki írt intelmeiben.

Fodor Gábor szerint egyszerre két irányban kell szolidárisnak lenni: az országon kívül és az országon belül is. Az Európai Unió tagjaként sem szabad megfeledkezni a határon túli magyarokról, különösen a Vajdaságban és a Kárpátalján élőkről, akik a romániai vagy a szlovákiai magyarokkal ellentétben nem tagjai az uniónak, ezért irántuk fokozott figyelemmel kell lenni. A liberális nemzeti identitás befogadó és nem kirekesztő – közölte a pártelnök.

A politikai intézményrendszernek élveznie kell a köz bizalmát, és az SZDSZ az őszi parlamenti időszakra ennek helyreállítását tűzi ki célul – szólt a belső szolidaritásról Fodor, aki aszerint olyan kormányra van szükség, amelyről mindenki tudja, hogy mit akar csinálni.

Fodor szerint az idei ünnep ellentmondásos, mert majdnem napra pontosan 40 évvel ezelőtt lépték át a magyar katonák a csehszlovák határt, hogy elfojtsák a prágai tavaszt. 12 évvel 1956 után Magyarország, ha nem is önállóan, hanem a Varsói Szerződés tagjaként, "cinkosa lett egy olyan cselekedetnek", amely a csehek és szlovákok szabadságtörekvéseinek elfojtására irányult, ezért Magyarországnak minden adandó alkalommal hangsúlyoznia kell a bocsánatkérést. Fodor Gábor egyúttal párhuzamot vont a grúziai és a tibeti helyzet, valamint a Varsói Szerződés 1968-as erőszakos beavatkozása között.

Forrás: FN.hu, index.hu, MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://szdszveszpremmegye.blog.hu/api/trackback/id/tr12624466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása