MENÜ











    

    


    

Megyei képek



Link mozilla.org

Az oldal megtekintéséhez a Mozilla Firefox ajánlott!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hírszolgáltatás

Kampány 2010

szdszveszpremmegye: molnar margit szoro Page 1szdszveszpremmegye: szoke <a href=szdszveszpremmegye: szoke laszlo szoro Page 2

Rendezvény

Szabadelvű Klub, Veszprém Tisztelt Hölgyem/Uram! Tisztelettel meghívjuk Önt (és kedves családját, barátait, ismerőseit) a 2010. március 25-én (csütörtökön) 17 órakor, a Városi Művelődési Központ fsz. 8. termében „Sajtószabadság Magyarország 2010” címmel tartandó kerekasztal beszélgetésre. Vendégeink lesznek: Dr. Eötvös Pál a MUOSZ elnöke, Tímár János az ORTT tagja, valamint a helyi médiumok képviselői. Az est házigazdája: Molnár Margit Az SZDSZ Veszprém megyei elnöke Részvételére számítunk! Üdvözlettel: a klub szervezői

Könyvajánló



2009. június 5-én mutatta be Pauló Béla Tam-Adél című könyvét az Ünnepi könyvhét keretében a Kossuth Lajos utcai színpadon.

Mindenkit szeretettel várunk!
Részletek



2009. január 20-án a szerző jelenlétében mutatták be Demszky Gábor Keleti Éden című könyvét az Alexandra Könyváruházban (Balaton Pláza).
Részletek

Megyei videók

Hozzászólások

Országos hírek

Nincs megjeleníthető elem

Tapolcai hírek

Nincs megjeleníthető elem

Párbeszéd kell!

2009.07.14. 19:25 | szdszveszpremmegye | Szólj hozzá!

Címkék: szdsz veszprém megye molnár margit

Párbeszédet kell kezdenie az új ügyvivői testületnek a párt parlamenti frakciójával és egyezségre jutni - mondta Molnár Margit, az SZDSZ új ügyvivője és Veszprém megyei elnöke sajtótájékoztatón kedden Veszprémben.

Addig kell tárgyalnunk, amíg nem jutunk valamilyen egyezségre - tette hozzá. Mint mondta: mielőbb le kell ülni, akár egyenként is mindegyik frakciótaggal, és megtalálni azt a közös pontot, amelyből kiindulhat a mostani megosztottság rendezése.

Molnár Margit szerint is "célszerű lenne, ha Kóka János majd lemondana", de szerinte azt meg kell tudni, hogy miért ragaszkodik a tisztségéhez. Rámutatott: ez a párbeszéd vele nem történt meg, tehát mielőbb el kell kezdeni, s őszre ezt a kérdést muszáj lezárni.

A fegyelmi és bírósági eljárás csak a vége lehet az ügynek, ám ha szerethető és kiszámítható pártot akarnak, akkor ez nem illik bele a képbe - tette hozzá. Megjegyezte: az új elnök "elmenne a végéig is", ám ő mindenképpen a párbeszéd és megegyezés pártján áll.

Molnár Margit kitért az alapítók - többek közt Konrád György, Haraszti Miklós és Rajk László - kilépésére is, hangsúlyozva: ez sajnálatos, mert "csak köszönettel és elismeréssel tartoznak" azért a munkáért, amit az alapítók tettek a rendszerváltáskor. Mint mondta: "mi az ő örökségükön próbálunk egy új pártot létrehozni, s nem azzal szemben".

Szervezetileg és stílusában megújult, szerethető és szavahihető liberális pártot kívánunk építeni - vélekedett az SZDSZ ügyvivője, hangsúlyozva, hogy ehhez elengedhetetlen a belső megosztottság felszámolása. Elmondta: az új elnök elképzelése szerint hét szakpolitikai kabinetet kell létrehozni, amelyekben többek közt olyan lényeges területekre irányulna a figyelem, mint a nemzetpolitika, szociálpolitika, gazdaság, vidék és önkormányzatiság.
Molnár Margit szerint ez tükröződik a megválasztott új ügyvivők összetételében is, ugyanis hatan például vidékiek, hatan pedig fővárosiak, illetőleg közülük többen polgármesterek vagy önkormányzati képviselők. Elmondta: szándéka szerint ő szervezéssel foglalkozna - közgazdász diplomája mellett személyügyi szervezői végzettsége is van -, s szívesen végezné a vidéki és a fővárosi szervezetek munkájának, feladatainak a koordinálását.

Molnár Margit utalt arra, hogy az új ügyvivői testület pénteken tanácskozik először, s ott döntően éppen azokról a kérdésekről lesz szó, amelyeket a sajtótájékoztatóján felvetett.

Végül az SZDSZ ügyvivője kitért arra is, hogy az új pártvezetés úgy gondolja, hogy ha a Bajnai-kormány olyan törvény-javaslatokat nyújt be, amelyek tényleg a rövid távú válságkezelést szolgálják, és a "liberális szakpolitikai állásfoglalásnak megfelelőek, s minimális társadalmi konszenzuson alapulnak", akkor azokat el tudja fogadni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szdszveszpremmegye.blog.hu/api/trackback/id/tr21246374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása