MENÜ











    

    


    

Megyei képek



Link mozilla.org

Az oldal megtekintéséhez a Mozilla Firefox ajánlott!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hírszolgáltatás

Kampány 2010

szdszveszpremmegye: molnar margit szoro Page 1szdszveszpremmegye: szoke <a href=szdszveszpremmegye: szoke laszlo szoro Page 2

Rendezvény

Szabadelvű Klub, Veszprém Tisztelt Hölgyem/Uram! Tisztelettel meghívjuk Önt (és kedves családját, barátait, ismerőseit) a 2010. március 25-én (csütörtökön) 17 órakor, a Városi Művelődési Központ fsz. 8. termében „Sajtószabadság Magyarország 2010” címmel tartandó kerekasztal beszélgetésre. Vendégeink lesznek: Dr. Eötvös Pál a MUOSZ elnöke, Tímár János az ORTT tagja, valamint a helyi médiumok képviselői. Az est házigazdája: Molnár Margit Az SZDSZ Veszprém megyei elnöke Részvételére számítunk! Üdvözlettel: a klub szervezői

Könyvajánló



2009. június 5-én mutatta be Pauló Béla Tam-Adél című könyvét az Ünnepi könyvhét keretében a Kossuth Lajos utcai színpadon.

Mindenkit szeretettel várunk!
Részletek



2009. január 20-án a szerző jelenlétében mutatták be Demszky Gábor Keleti Éden című könyvét az Alexandra Könyváruházban (Balaton Pláza).
Részletek

Megyei videók

Hozzászólások

Országos hírek

Nincs megjeleníthető elem

Tapolcai hírek

Nincs megjeleníthető elem

Viszonozni akarja az emberek segítőkészségét

2010.03.07. 19:49 | szdszveszpremmegye | Szólj hozzá!

Dr. Szőke Lászlót az Országgyűlésbe!

 

 

szdszveszpremmegye: DSC 0014Miként az várható volt, az utóbbi időben Magyarországon sok ember jutott arra a felismerésre, hogy dr. Szőke Lászlónak, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége elnökének az Országgyűlésben is hasznosítania kellene rendkívüli szellemi kapacitását, mélységes emberségét és igazságszeretetét. Az a közszereplése, ahogyan a fogyatékosságukkal küszködő emberek érdekvédelmében az ország nyilvánossága előtt szembe szállt a miniszterrel és államtitkárral, tiszteletre késztette iránta a legkülönbözőbb világnézetű és párthovatartozású embereket is.

A sok-sok bíztató és bátorító ösztönzés hatására végül dr. Szőke László vállalta, hogy a Veszprém megye 5. számú választókerületének képviselőjelöltjeként megméretteti magát a kampányidőszak felfokozott légkörű küzdelmeiben. Vállalta ezt annak tudatában, hogy az esélyegyenlőség megvalósításáért az ország legfőbb törvényhozó testületében, a Parlamentben tehetné a legtöbbet.

A választási küzdelemben manapság szinte egyedülálló jelmondatként vallja, hogy „A politikai ellenfeleink nem ellenségeink.” Szociálisan érzékeny, liberális gondolkodású emberként akarja képviselni a jogegyenlőség és az esélyegyenlőség eszméjét. Arra akar példát mutatni, hogy a politika lehet a jó ügyek szolgálata, a szolidaritás pedig a tettekben megnyilvánuló emberszeretet. „Esélyt a munkához! Esélyt a megélhetéshez!” – ezeket a követeléseket képviseli most, a kampányidőszakban, ahogyan ezeket hirdette az MVGYOSZ országos elnökeként az elmúlt években is.

Több mint négy évtizede él Várpalotán és ügyvédként csaknem húsz éve tart ingyenes jogsegélyszolgálatot a városban és annak környékén élők számára. Képviselőként viszonozni szeretné a választókerület lakossága számára mindazt a segítséget, amit ő, mint látássérült ember másoktól kapott. Jelmondatai közé tartozik, hogy „A demokrácia mindenkié!”, tehát a jog és a kötelességteljesítés asztalánál senkit se illessen meg kivételezett hely és lehetőség.

Mai valóságunk egyik jellemzője az, hogy országgyűlési képviselőjelöltként csak olyan ember próbálkozhat reális eséllyel, aki valamely társadalmi szervezet, mindenekelőtt politikai párt támogatását tudhatja maga mögött. A kampányszervezők, agitátorok, népszerűsítő kiadványok, plakátok stb. célra orientált alkalmazása nélkül az egyéni, vagy közkeletű szóval „független” indulók esélye közel lenne a nullához. Éppen ezért természetes, hogy dr. Szőke László elfogadta az MDF-SZDSZ pártszövetségnek a számára fölajánlott segítségét. Hiszen az MDF miniszterelnök-jelöltje, Bokros Lajos is azt hangoztatja, hogy céljuk „egy erős, büszke és modern Magyarország felépítése”, s ezt a célt a látássérült emberek társadalmának érdekében dr. Szőke László is a magáénak vallhatja.

Dr. Szőke László a fogyatékossággal küszködő emberek méltó jelöltje az országgyűlési képviselő tisztségére is!

 

                                                                                              Cseri Sándor

2010. március
LXXI. évfolyam 3. szám
A Magyar Vakok és
Gyengénlátók Országos
Szövetsége folyóirata

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szdszveszpremmegye.blog.hu/api/trackback/id/tr671817076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása