MENÜ











    

    


    

Megyei képek



Link mozilla.org

Az oldal megtekintéséhez a Mozilla Firefox ajánlott!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hírszolgáltatás

Kampány 2010

szdszveszpremmegye: molnar margit szoro Page 1szdszveszpremmegye: szoke <a href=szdszveszpremmegye: szoke laszlo szoro Page 2

Rendezvény

Szabadelvű Klub, Veszprém Tisztelt Hölgyem/Uram! Tisztelettel meghívjuk Önt (és kedves családját, barátait, ismerőseit) a 2010. március 25-én (csütörtökön) 17 órakor, a Városi Művelődési Központ fsz. 8. termében „Sajtószabadság Magyarország 2010” címmel tartandó kerekasztal beszélgetésre. Vendégeink lesznek: Dr. Eötvös Pál a MUOSZ elnöke, Tímár János az ORTT tagja, valamint a helyi médiumok képviselői. Az est házigazdája: Molnár Margit Az SZDSZ Veszprém megyei elnöke Részvételére számítunk! Üdvözlettel: a klub szervezői

Könyvajánló



2009. június 5-én mutatta be Pauló Béla Tam-Adél című könyvét az Ünnepi könyvhét keretében a Kossuth Lajos utcai színpadon.

Mindenkit szeretettel várunk!
Részletek



2009. január 20-án a szerző jelenlétében mutatták be Demszky Gábor Keleti Éden című könyvét az Alexandra Könyváruházban (Balaton Pláza).
Részletek

Megyei videók

Hozzászólások

Országos hírek

Nincs megjeleníthető elem

Tapolcai hírek

Nincs megjeleníthető elem

Szalay András duplázik

2010.02.02. 10:33 | szdszveszpremmegye | Szólj hozzá!

 

Napló, 2010. 02.02. - Az Európai Unió Régiók Bizottságába dr. Szalay Andrást állandó tagként delegálta a magyar kormány, dr. Bóka Istvánt pedig póttagként - jelentette be hétfőn sajtótájékoztatón a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Pál Béla, és Veszprém polgármestere, Debreczenyi János.
- Szalay András már három éve tagja az uniós testületnek, tevékenysége révén jól jegyzik Magyarországot és Veszprémet -  méltatta a delegált képviselő eddigi munkáját Debreczenyi János.
Pál Béla azt hangsúlyozta, az Európai Unió mind a 27 tagállamának fontos, hogy olyan képviselőket küldjön a Régiók Bizottságába, akik jól beszélnek nyelveket, jó kapcsolatteremtő képességgel rendelkeznek, tehát eredményesen tudják ellátni a feladataikat.
A regionális fejlesztési tanács Veszprém polgármesterével együtt javasolta delegálni Szalay András veszprémi önkormányzati képviselőt és Bóka Istvánt, Balatonfüred polgármesterét a következő ötéves időtartamra.
Szalay András eddig is az egyik legaktívabb tagja volt a Régiók Bizottságának, nevéhez több előterjesztés, önálló kezdeményezés kötődik, többek között Médiát a tananyagba című téma. Ennek lényege, hogy az uniós országok alapfokú oktatásába kerüljön be tananyagként a médiafogyasztásra való felkészítés - ismertette a veszprémi jelölt eddigi tevékenységét Pál Béla.
Szalay András elmondta, a jövőre koncentrál, ötéves megbízatását azonnal kezdi, szerdán utazik Brüsszelbe. Szakpolitikai területként továbbra is az oktatással, a médiával, az ifjúsággal, valamint többek között a fogyasztóvédelemmel és a megújuló energiákkal foglalkozik.
- Ha a magyarországi régiók élén is választott testület áll majd,  elképzelhető, hogy közülük delegálnak majd tagokat a Régiók Bizottságába és nem a települési önkormányzatokból? - érdeklődött lapunk.
Pál Béla nem kívánt politikai jóslásokba bocsátkozni, Szalay András  viszont elmondta, e téren Európa különböző országaiban eltérő a gyakorlat. Franciaország például 24 tagot delegál a Régiók Bizottságába, nyolcat a települési, nyolcat a megyei önkormányzatokból, nyolcat pedig a regiók tanácsaiból.
 
 
 
Ami a cikkből kimaradt:
Miben is látom a fő különbséget az ottani illetve az itteni közélet, politikai kultúra terén? – tettem fel magamnak a kérdést. Válaszom: A legfőbb különbség, hogy a teljesítményt elismerik és egymás teljesítményét elismerjük függetlenül attól, hogy mely politikai formációhoz tartozunk. A politikai frakciók és az egyes képviselők nem annyira egymás ellenfelei, hanem az ügyek az ellenfelek. A megoldandó ügyek, melyeket meg lehet közelíteni politikai álláspontok szerint más-más módon, de a cél egy olyan konszenzus létrehozása, amit lényegében mindenki el tud fogadni.
dr. Szalay András

A bejegyzés trackback címe:

https://szdszveszpremmegye.blog.hu/api/trackback/id/tr211722108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása