MENÜ











    

    


    

Megyei képek



Link mozilla.org

Az oldal megtekintéséhez a Mozilla Firefox ajánlott!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hírszolgáltatás

Kampány 2010

szdszveszpremmegye: molnar margit szoro Page 1szdszveszpremmegye: szoke <a href=szdszveszpremmegye: szoke laszlo szoro Page 2

Rendezvény

Szabadelvű Klub, Veszprém Tisztelt Hölgyem/Uram! Tisztelettel meghívjuk Önt (és kedves családját, barátait, ismerőseit) a 2010. március 25-én (csütörtökön) 17 órakor, a Városi Művelődési Központ fsz. 8. termében „Sajtószabadság Magyarország 2010” címmel tartandó kerekasztal beszélgetésre. Vendégeink lesznek: Dr. Eötvös Pál a MUOSZ elnöke, Tímár János az ORTT tagja, valamint a helyi médiumok képviselői. Az est házigazdája: Molnár Margit Az SZDSZ Veszprém megyei elnöke Részvételére számítunk! Üdvözlettel: a klub szervezői

Könyvajánló



2009. június 5-én mutatta be Pauló Béla Tam-Adél című könyvét az Ünnepi könyvhét keretében a Kossuth Lajos utcai színpadon.

Mindenkit szeretettel várunk!
Részletek



2009. január 20-án a szerző jelenlétében mutatták be Demszky Gábor Keleti Éden című könyvét az Alexandra Könyváruházban (Balaton Pláza).
Részletek

Megyei videók

Hozzászólások

Országos hírek

Nincs megjeleníthető elem

Tapolcai hírek

Nincs megjeleníthető elem

Egységben a veszprémi liberálisok

2009.07.22. 01:04 | szdszveszpremmegye | Szólj hozzá!

A Veszprém megyei szabaddemokraták elnökasszonyát, Molnár Margitot ügyvivőnek választották a párt hétvégi tanácskozásán.

Szabaddemokrata polgármester irányította Veszprém város önkormányzatát tizenkét éven keresztül. Egységes párt állt mögötte, s a pártban zajló viták és válságok ellenére a veszprémiek most is egységesek.
A vasárnapi küldöttgyűlésen megválasztották a párt ügyvivői testületének 12 tagját, köztük Molnár Margitot.


- A megye első női választmányi elnökeként hogyan értékeli a nők 25 százalékos arányát a testületben?
- Természetesen elégedettebb lennék, ha több nő lenne a testületben, de örülök, hogy hárman bizalmat kaptunk a küldöttektől. Az egész magyar politikai életben több nőre lenne szükség ahhoz, hogy megváltozzon a mostani "harcias" stílus. Mivel a nők megoldás-orientáltak és nem ragaszkodnak mindenáron a hatalomhoz, ezért nagyban hozzá tudnának járulni a pozitív változáshoz.
Az elnökjelöltek mindegyike hangsúlyozta a gyűlésen: mélyreható változások nélkül nem képes fennmaradni a párt. Retkes Attila szerint szavahihetővé, gyakorlatiassá és szerethetővé kell tenni az SZDSZ-t. Egy vidékről újjáépülő pártot szeretne, amelyet nem a budapesti elefántcsonttoronyból irányítanak - mondta el.
Weinek Leonárd kifejtette, szerinte csak gyökeres változásnak van értelme, a pártnak jövőben az emberek valós problémájával kell foglalkozni, nem elvont politikával. Badacsonyi Szabolcs azt az elképzelését fejtette ki, hogy az SZDSZ bázisára építve szervezzenek egy olyan új pártot, amelyik sikeres és hiteles lehet, megnyerve a választók elvesztett bizalmát.

- Egyetért mindezzel? Mi a legfőbb teendő Ön szerint?
- Egyetértek és a legfőbb feladatunk, hogy felszámoljuk a belső megosztottságot. Csak utána tudunk nekiállni a párt megújításának, amiben jelentős szerepet kap a vidékpolitika, az önkormányzatiság. Vidékpolitikánk fő elemei a munkahelyteremtés, infrastruktúra-fejlesztés, modern agrárgazdaság kialakítása. Az önkormányzatok működésénél pedig lényeges, hogy finanszírozható legyen az intézményfenntartás és minden, a helyi közösségek számára fontos ügy, fejlesztés.

Fodor Gábor parlamenti mandátumáról is lemond. Döntését indokolva közölte: nem kíván egy olyan frakcióban dolgozni, ahol a frakcióvezető azon munkálkodik, hogyan lehet a pártot szétverni.
Retkes Attila, amikor a küldötteknek megköszönte elnökké választását, azt kérte Kóka Jánostól, hogy a lehető legrövidebb időn belül mondjon le frakcióvezetői posztjáról.
"Nem mondok le, és a frakció is marad" - szögezte le ezzel szemben Kóka János.


- Távozzon vagy ne távozzon Kóka János? Miért?
- Szerintem az új elnök és ügyvivők üljenek le tárgyalni a frakció minden tagjával és a frakcióvezetővel. Amíg nem találjuk meg a közös nevezőt, hogy elmozduljunk ebből a patthelyzetből, addig egyeztessünk, de legkésőbb szeptemberig meg kell találnunk a megoldást. A párt és a frakció közötti összhang elengedhetetlen feltétele az egész párt működésének. Kóka János lemondása segítene az összhang megteremtésében.

Retkes Attila első sajtótájékoztatóján a párt nevében négy dologért is bocsánatot kért: azt mondta, sajnálja azokat a korrupciós ügyeket, amelyekben az elmúlt 15 évben az SZDSZ érintett volt; hogy a párt nem foglalkozott kellő súllyal a magyarságot érintő sorskérdésekkel; hogy magukra hagyták a vidéket, beskatulyázták magukat egy kis fővárosi párt képébe és sajnálatát fejezte ki azért a szavai szerint fölényes, agresszív stílusért, amelyet korábban egyes vezetőik képviseltek.

- Mi az Ön véleménye, állaspontja ezzel kapcsolatban?

- Voltak jó és kevésbé jó döntései a SZDSZ-nek, mint minden pártnak. Azért kezdjük el a megújítást, hogy tanulva a múlt hibáiból, a valódi liberális értékeket képviselve visszaszerezzük a szabad, önállóan, felelősségteljesen gondolkodó polgárok bizalmát. Politikánk tartalmában és stílusában is a közjó, a közösségek szolgálatára épül. Meggyőződésünk, a szabadelvűség és a hazaszeretet nem egymást kizáró, hanem egymást erősítő fogalmak.

Forrás: vehir.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szdszveszpremmegye.blog.hu/api/trackback/id/tr691260116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása