MENÜ











    

    


    

Megyei képek



Link mozilla.org

Az oldal megtekintéséhez a Mozilla Firefox ajánlott!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hírszolgáltatás

Kampány 2010

szdszveszpremmegye: molnar margit szoro Page 1szdszveszpremmegye: szoke <a href=szdszveszpremmegye: szoke laszlo szoro Page 2

Rendezvény

Szabadelvű Klub, Veszprém Tisztelt Hölgyem/Uram! Tisztelettel meghívjuk Önt (és kedves családját, barátait, ismerőseit) a 2010. március 25-én (csütörtökön) 17 órakor, a Városi Művelődési Központ fsz. 8. termében „Sajtószabadság Magyarország 2010” címmel tartandó kerekasztal beszélgetésre. Vendégeink lesznek: Dr. Eötvös Pál a MUOSZ elnöke, Tímár János az ORTT tagja, valamint a helyi médiumok képviselői. Az est házigazdája: Molnár Margit Az SZDSZ Veszprém megyei elnöke Részvételére számítunk! Üdvözlettel: a klub szervezői

Könyvajánló



2009. június 5-én mutatta be Pauló Béla Tam-Adél című könyvét az Ünnepi könyvhét keretében a Kossuth Lajos utcai színpadon.

Mindenkit szeretettel várunk!
Részletek



2009. január 20-án a szerző jelenlétében mutatták be Demszky Gábor Keleti Éden című könyvét az Alexandra Könyváruházban (Balaton Pláza).
Részletek

Megyei videók

Hozzászólások

Országos hírek

Nincs megjeleníthető elem

Tapolcai hírek

Nincs megjeleníthető elem

Az SZDSZ új megyei választmánya

2008.07.26. 18:00 | szdszveszpremmegye | 2 komment

Címkék: tisztújítás veszprém megye

Bemutatták a megye első női választmányi elnökét, Molnár Margitot, aki annak a Tihanyi Lászlónak a helyét veszi át, aki biztos volt abban, hogy Kóka János lesz az SZDSZ új elnöke. Ahogy országos szinten is, megyénkben is változásra került sor. Az elnöknő fő feladatának a párt parlamentbe kerülését tekinti a következő választásokon. A veszprémi ügyvívő, Béki Gabriella továbbá ismertette a liberálisok állásfoglalását a segélyből élők munkakötelezettségével és az uzsorakamattal kapcsolatban.

Az országos elnökváltás következménye volt a városi tisztújítás, melynek folytatásaként ma a megyei testület új felállását ismertette a szervezet. Az elmúlt hónapokban parázs vita volt megyei szinten is a jövőt illetően, a választmány bizalmatlansági indítványt nyújtott volna be az előző elnökkel szemben, Tihanyi László azonban úgy gondolta, több ellentmondás is van az indítványban, elsősorban abban látta a támadás okát, hogy nyíltan Kóka mellé állt. Végül nem úgy alakultak a megyei szavazatok, ahogy ő szerette volna. Fodor elnöksége megyei szinten is változást generált.

Béki Gabriella, az SZDSZ országos ügyvivő testületének tagja mutatta be ma délelőtt a megyei választmány új elnökét, Molnár Margitot. Méltatlan helyzet, hogy ilyen kis számban vannak nők a politikában - állítja - Az esélyegyenlőség területén van még tehát tennivaló. Ismertette a megválasztott négy alelnök névsorát is: Baky Györgyöt, Enesey Ritát, Horváth Lászlót és Szebelédi Ferencet választották meg. Eddig Borsod és Fejér megyében fordult csak korábban elő, hogy női elnököt választottak - tette hozzá.

Molnár Margit elmondta, demokratikus vezetési stílust szeretne megvalósítani, integrálni a munkát, szorgalmazza az alelnökök fokozottabb sajtószereplését és megtesz mindent annak érdekében, hogy elképzelésekből valódi program legyen. Liberális klubot indítanak, ahol közvetlen párbeszédre nyílik lehetőség, és utat nyit a vélemények országos tanácsba jutásához. A fő cél természetesen a párt parlamentbe juttatása a következő választásokon - mondta el.

Béki Gabriella aktuális szociálpolitikai kérdésekkel folytatta. Ismertette az SZDSZ álláspontját a rendszeres szociális segély munkához kötésével kapcsolatban: Nem tartjuk megfelelő megoldásnak azt, hogy munkáért cserébe adjunk segélyt, hisz a munka után munkabér jár a megfelelő járulékokkal és a szolgálati idő növekedésével. Válasszuk szét a kettőt. Ez a megoldás nem visszavezet a munkaerőpiacra, csupán konzerválja a segélyezett állapotot - mondta, és felvázolta az SZDSZ álláspontját - Egyrészt használható szakmai képzésekre van szükség, másrészt az alacsony végzettséggel végzett munkák járulékainak csökkentésére, hogy visszatérhessenek az érintettek a munka világába. Ezután áttért az uzsorakamat problémájára, mely egyre több rászorulót hoz még kiszolgáltatottabb helyzetbe. Nem megoldás ilyen esetekre az APEH, hisz hiába büntetik az uzsorakamatra pénzt kölcsönzőket, ez nagyobb kizsákmányoláshoz vezethet, mely a kiszolgáltatottakat hozhatja még rosszabb helyzetbe. A jelenség mindenképp káros, már csak költségvetési szempontból is: a kifizetett segélyek ilyen módon uzsorások magánvagyonát gyarapítják - fejtette ki.

Szerző: Dóczi Péter Forrás: vehir.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szdszveszpremmegye.blog.hu/api/trackback/id/tr15585779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mtibor 2008.10.25. 01:39:33

Kedves Margit!
Örülök, hogy nő került az SzDSz-ben vezető szerepbe, mindazonáltal nem hiszem, hogy ezzel kapcsolatban -esélyegyenlőségi szinten- lenne tennivaló. 1989 óta vagyok aktív tagja az SzDSz-nek (iletve most nem is tudom, hogy tagja vagyok-e, hisz az alapszabály szerint minden tagnak egy települési csoportban kell tagnak lennie, az én lakóhelyem pedig megváltozott, Veszprémi állandó lakcímre), de ahhoz képest, hogy hány nő fejezte ki a szándékát, hogy vezető szerepet vállalna, ez a jelenlegi arány is jobb talán a reálisnál. Sajnálatos tény, de tény.
Bevinni az SzdSz-t a parlamentbe... mi kell ehhez? Mert a lehetőség adott. Szerintem egy új kampánypolitika, pontosabban merőben új. Az eddigi stratégiák mind az emberek meggyőzésén alapultak, azon a meggyőzésen, hogy szavazzanak az SzDSz-re. Teljesen hibás, a bejutás szempontjából öngyilkos gondolkodás. Az eredmény mindig az lett, hogy a kampány szétaprózódott. Külföldi példák mutatják, hogy sokkal érdemesebb azt a réteget kiválasztani, amely gondolkodásában hozzánk közel álló, rájuk, és csak rájuk összpontosítani, a többieket teljesen figyelmen kívül hagyni. Nagyon sok pénzt, nagyon sok időt vesztegetett el az SzDSz azzal, hogy megpróbálta megszerezni a mérsékelt jobboldal és a mérsékelt baloldal szavazóit, szétforgácsolta önmagát. Magyarországon kb 800.000 ember vallja magát liberálisnak, vagy nem vallja magát annak, mert nincs tisztában a fogalommal, de szavaiban és cselekedeteiben annak számít. Amennyiben rájuk összpontosítunk, és többségüket rá tudjuk bírni arra, hogy elmenjenek szavazni, reális lehet a 7-8%-os eredményünk, akár több is.
Köszönöm, hogy meghallgattatok! Tibor

Molnár Margit · http://blog.hu/goldmine/hedgehog.php/585779 2008.10.25. 21:19:44

Kedves Tibor!
Mi köszönjük, hogy megosztottad velünk a gondolataidat.Teljesen egyetértünk abban, hogy stratégia módosításra van szükség és az általad is javasolt karakteresebb liberális politikát kell folytatnunk.Ami a gyakorlatban azt jelenti,hogy 3-4 olyan ügyet kellene a zászlónkra tűzni,amivel képesek vagyunk megszólítani a liberális szavazókat.Jelenleg ezen dolgozunk és várunk vissza sorainkba Téged is és mindenkit, aki véleményével, kritikáival segíteni tudja ezt a törekvésünket. A 7-8%-ot reális célnak tartom én is.
Az esélyegyenlőséggel kapcsolatban azt gondolom, hogy a nőket bíztatni kell a politikai életben való részvételre és nem csak azért, mert kb. annyi nőnemű választópolgár él hazánkban,mint férfi, hanem azért is,mert eltérő módon kezeljük a problémákat, konfliktusokat, ezért másfajta megoldásokat is kínálunk.A világ csak velünk lesz kerek egész.
Kedves Tibor, remélem, hogy személyesen is fogunk találkozni!Várunk a veszprémi szervezetünkbe.
Tisztelettel: Molnár Margit
süti beállítások módosítása