MENÜ











    

    


    

Megyei képek



Link mozilla.org

Az oldal megtekintéséhez a Mozilla Firefox ajánlott!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hírszolgáltatás

Kampány 2010

szdszveszpremmegye: molnar margit szoro Page 1szdszveszpremmegye: szoke <a href=szdszveszpremmegye: szoke laszlo szoro Page 2

Rendezvény

Szabadelvű Klub, Veszprém Tisztelt Hölgyem/Uram! Tisztelettel meghívjuk Önt (és kedves családját, barátait, ismerőseit) a 2010. március 25-én (csütörtökön) 17 órakor, a Városi Művelődési Központ fsz. 8. termében „Sajtószabadság Magyarország 2010” címmel tartandó kerekasztal beszélgetésre. Vendégeink lesznek: Dr. Eötvös Pál a MUOSZ elnöke, Tímár János az ORTT tagja, valamint a helyi médiumok képviselői. Az est házigazdája: Molnár Margit Az SZDSZ Veszprém megyei elnöke Részvételére számítunk! Üdvözlettel: a klub szervezői

Könyvajánló



2009. június 5-én mutatta be Pauló Béla Tam-Adél című könyvét az Ünnepi könyvhét keretében a Kossuth Lajos utcai színpadon.

Mindenkit szeretettel várunk!
Részletek



2009. január 20-án a szerző jelenlétében mutatták be Demszky Gábor Keleti Éden című könyvét az Alexandra Könyváruházban (Balaton Pláza).
Részletek

Megyei videók

Hozzászólások

Országos hírek

Nincs megjeleníthető elem

Tapolcai hírek

Nincs megjeleníthető elem

Fodor: Kell, hogy vállaljuk a felelősséget

2009.01.29. 11:38 | szdszveszpremmegye | Szólj hozzá!

Címkék: kormány fodor válság adó választmányi ülés veszprém megye

dr. Fodor Gábor, a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke szerdán a liberálisok Veszprém megyei szervezetének első idei választmányi ülésére érkezett a királynék városába. Az előtte szervezett sajtótájékoztatón több témával kapcsolatban is kifejtette pártja álláspontját.

A Fidesz indítványáról

- A parlament feloszlatásának elképzelését nem kívánjuk támogatni - fogalmazta meg a liberálisok álláspontját Fodor. - Ennek két fő indoka van: egyrészt nem tartjuk korrektnek, hogy a Parlament a feloszlatásáról úgy döntsön, hogy nem ismeri sem a kormány, sem az ellenzék javaslatait, szándékait arra vonatkozóan, hogy mit kívánnak tenni a válság negatív hatásainak csökkentéséért; másfelől pedig az országnak sem érdeke, hogy a gazdasági válság mellett a politikai bizonytalanságot növeljük. Amennyiben a Fidesz elő kívánja terjeszteni indítványát normál, tehát nem rendkívüli körülmények között is, természetesen hajlandóak vagyunk megadni a támogatásunkat, hogy vitatkozzon róla a parlament - fejtette ki az elnök.

Az SZDSZ elképzeléseiről

- Az egész világ nehéz szituációban van: az Amerikai Egyesült Államok, az Európai Unió, az ázsiai országok is évtizedek óta nem látott visszaesést könyvelhetnek el, és ez alól Magyarország sem kivétel. A mi speciális problémánk az, hogy hazánk a szokásosnál is sérülékenyebb, mivel az elmúlt években, évtizedekben nem hozta meg a szükséges átfogó, jelentős átalakításokat, amelyek ahhoz kellettek volna, hogy kisebb vérveszteséggel vészelje át ezt az időszakot. Többek között nem volt hajlandó az állam költségeit csökkenteni, és itt nem a hivatalok költségeire gondolok, hanem elsősorban arra, hogy a nemzeti össztermékhez viszonyítva az államháztartás aránya rendkívül magas. Nem működik a jelenlegi önkormányzati rendszer: nem tudják ellátni feladataikat, nincsenek megfelelő források. A parlamenti és önkormányzati képviselők száma minden normális mértéken felüli. Szétaprózódott és pazarló a rendszer. A szociálpolitika -amelyre egyébként rendkívül sok pénzt költünk- sem tudja tökéletesen ellátni a feladatát. Ezeket a nehézségeket úgy tudjuk legyőzni, ha végre veszünk egy nagy levegőt, és közösen nekilátunk a változtatásnak. Hiszünk abban, hogy vitára szükség van, de félre kell tennünk a kicsinyes vitákat. A szocialistáknak és a Fidesznek is el kell gondolkodnia azon, hogy ezek nem szolgálják az ország érdekeit.

Az adókról

Kérdésre válaszul Fodor Gábor elmondta, pártja régóta azzal a javaslattal van jelen a magyar közéletben, hogy az adóterhek átcsoportosítására szükség van. - Nem fenntartható, hogy kevesen fizetnek sokat. Igazságosabb adózási rendszerre van szükség: nagyobb terhet kell vállalnia a vagyonosoknak, és segítséget kell adni a rászorultaknak arra, hogy talpra álljanak. Nem lehet folyamatosan növelni az adókat. Nem támogatjuk tehát a terhek növelését, de az átcsoportosítását igen. Úgy gondoljuk, hogy amint nem érint már ennyire bennünket a válság, újra napirendre kell tűznünk az adócsökkentés programját.

Az elmúlt évek felelősségéről

A különböző pártokhoz való viszonyukat firtató újságírói kérdésre a liberálisok elnöke kifejtette: az SZDSZ ellenzéki párt, és vállalja is az ellenzékiség minden sajátosságát. - Közel hat éven keresztül együtt kormányoztunk a szocialistákkal, és ezért az időszakért kell, hogy vállaljuk a felelősséget. Magyarország bajai hosszú időkre nyúlnak vissza, de őszintén ki kell mondanunk, hogy ezeket súlyosbította a 2002 és 2006 közötti időszak. Ez a mi hibánk is volt, éppen ezért gondoljuk most úgy, hogy minden ésszerű, normális javaslatnak melléállunk, amely a változást jelenti ma, és az ország érdekét szolgálja. Nyílván nem egyszerű ezt megvalósítani, de biztos vagyok benne, hogy ez a politika az európai parlamenti változásokra beérik. Ennek látjuk eredményeit, és látom a lehetőséget, a tartalékot, ami az SZDSZ-ben van.

Az összeállítást készítette: Dóczi Péter, vehir.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szdszveszpremmegye.blog.hu/api/trackback/id/tr57909991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása